Rekommendationer!

Här följer några rekommendationer från tidigare/nuvarande kunder:

Elin, ägare till Snögg och Draumur (u. Snögg, e. Kristall)

Anna har en unik kombination av lugn och styrka som speglar sig både i hennes ridning och hennes hästhantering.
Hästar (och ryttare) mår bra kring Anna och känner sig avslappnade och mottagliga för inlärning!

Jag tycker väldigt mycket om Annas sätt att jobba på där hon målmedvetet och metodiskt plockar fram det bästa ur hästen genom att blanda känsla, erfarenheter och sund förnuft. Som elev till Anna stiger jag nästan alltid av min häst med ett leende på läpparna. De få gånger som jag inte gör det, då ger hon mig värdefulla verktyg att ta hem och öva på så att jag kan hitta tillbaka till det där leendet igen.

Det känns alltid tryggt att lämna häst på träning, bete eller betäckning hos Anna för att jag vet, och får det bekräftat varje gång, att hon är kunnig, noggrann och alltid mån om djurens bästa!

Katta ägare till Baldur!

Hej, jag heter Katarina och i Januari 2013 köpte jag Baldur från Norrbacken. En femårig valack. Han reds in när han var tre år. Fick höra att han hade stannat och vägrat gå vidare. Uttråkad eller? Vet inte. Jag har inte haft någon unghäst i min ägo tidigare. Men jag tänkte och planerade att inte göra samma saker för länge eller ofta. Alternera klättring, tömkörning och pass på banan och turer i skogen.

Var med på kurser för 2 olika instruktörer. Fick verktyg av Anna Funni Jonasson som innehöll mycket höger/vänster. Få honom att lyssna och höra upp. Igångsättningar. Från skritt till trav/tölt. Skrölt. Men mycket sväng sväng o sväng.

Kom till Anna på en kurs och kände att jag har ingen motivering till min ridning längre och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Har dessutom problem med handleder och fick slita mycket med Baldur så det var inte riktigt bra. Finnur fanns där också. Dom red honom båda två och hade en idé om vad som var problemet. Då bestämde vi  att Anna och Finnur skulle ta hand om honom i 2 veckor. Sagt och gjort.

Idag fredag 4/10 skulle jag hämta honom. Oh my..det kan inte vara min häst. Anna visade upp honom och vad han hade lärt sig. Sen fick jag själv rida så Anna kunde korrigera och visa hur jag skulle göra. Har fått verktyg som jag ska använda. Ex. Ge lite mat när han har fått bettet i munnen så att han lär sig bli ”vän” med det. Tydligen inget han har lärt sig. Och fortsätta med stora volter och inget bråk men tydlighet och mildhet i handen. Belöning så fort han gör rätt. Han ska stanna i form. Ska även inhandla annat bett som jag har fått rekommenderat. Andra skor bak har han fått och ska ev få andra fram också.

Det ska bli så kul att få träna detta eftersom jag redan har fått känna på hur mycket han har lärt sig. Jag kan inte med ord säga hur tacksam och lycklig jag är. Nu kan jag börja en ny tid med min häst. Han har klättrat inte bara ett trappsteg utan en hel våning. Om ni förstår hur jag menar.

Jag kommer självklart att fortsätta att ha ta intruktioner från Anna och Finnur som dessutom ska sko Baldur. Skulle någon fråga mig om dom har problem med sin ridning eller sin häst så har jag ett säkert svar. Anna Funni Jonasson/ Finnur Bessi Svavarsson.

 

Betyg: MVG                     //Katta